top of page
dunes-1936086_1920.jpg
Christine Michiels

Over mij

Christine Michiels - Hondencoach en gedragstherapeut

Honden hebben altijd al een heel belangrijke plaats gehad in mijn leven. Toen in 2019 twee Griekse straathonden ons gezin vervoegden, groeide mijn passie voor honden uit tot een droom waar ik professioneel mee verder wilde. Zo werd "Hondencoach Niyu" geboren.

Mezelf even voorstellen...

Ik ben Christine, van opleiding bachelor in de orthopedagogie en jarenlang werkzaam geweest in de bijzondere jeugdzorg. Nadien, als mama van 4, maakte ik de overstap naar thuiswerk als onthaalouder.

Van kinds af heb ik steeds honden gehad. Zo deelde ik mijn leven met een boxer, Pando en later met een kleine kruising, Snoopy, die mijn ouders van iemand hadden overgenomen. Van hem heb ik mogen genieten van zijn drie tot zijn achttien jaar! Nadien, in 2000, kocht ik mijn eerste rashond, Laïs,  een Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Samen met haar ontdekte ik de wereld van de positieve opvoeding en de clickertraining. Ik heb jammer genoeg maar negen jaar van haar mogen genieten. Dan volgde een tweede Toller, Luna, waar we ook al op negenjarige leeftijd afscheid van moesten nemen.

Toen kwam de keuze tussen opnieuw een rashond, een kruising of een herplaatser. Als bij toeval kwam zo Niyù op onze weg, een Griekse puppy die op de leeftijd van acht weken op straat werd aangetroffen en werd opgevangen door een Griekse rescue-organisatie. Het lot wilde dat ik via hem ook tot het verhaal van Aisha werd aangetrokken, een ex-straathond van 2 jaar die, nadat ze door iemand werd neergeschoten in haar snuit, werd gered door dezelfde Griekse organisatie die zich ontfermt over het lot van de straathonden in haar regio.

Samen reisden zij in oktober 2019 naar ons land, waar wij hen verwelkomden in ons gezin. Het begin van een avontuur en een weg die niet altijd de makkelijkste was. Door zelf beroep te doen op een gedragstherapeut om ons bij te staan en het lezen van vele boeken over opvoeding en begeleiding van vooral angstige honden en honden met gedragsproblemen, groeide mijn passie voor dit thema.

Toen ik een vriendin hielp bij het opvoeden van haar pup, werd het idee geboren om als coach aan de slag te gaan. Een algemene opleiding tot hondentrainer en diverse online cursussen (coronatijden, weet je wel) en bovenal de lessen die ik trek uit het proces dat ik ga met onze eigen honden, bereidden me voor op deze nieuwe uitdaging: mijn passie uitdragen op anderen die, net als ikzelf, hun leven willen delen met een hondenvriend en bereid zijn samen een leer- en groeiproces aan te gaan.

In de zomer van 2021 startte ik mijn opleiding bij het Nordic Education Centre For Ethical Dog Training onder leiding van Lisbeth Borg De Waard, met lesgevers als Turid Rugaas, Linda Rugaas, Anne Lil Kvam, Dr. Amber Batson, Julia Robertson, prof. Marc Bekoff, Els Vidts en vele andere internationale namen die gelijk staan voor een diervriendelijke, moderne, op recente wetenschap gebaseerde kijk op en begeleiding van honden. Twee jaar later kwam mijn droom uit en kon ik mezelf gediplomeerd gedragtherapeut noemen.

Cursussen en opleidingen

2021

Thuisstudie hondentrainer - Centrum Voor Afstandsonderwijs

2023

"Food & Allergies, Raw Feeding" - Conor Brady - Pet Dog Trainers of Europe

2021

Cursus Slow Touch "Bewust aanraken en ontspannen met Ttouch" - Slow Living Animals

2021

3 maanden traject "Transformeer het samenleven met je hond" - Slow Living Animals

2021 - 2022

Level 1 Introduction to dog behaviour, dog language and problem solving - Nordic Education Centre For Dog Trainers

2022

Level 2A Basic course "Practical exercises" - Nordic Education Centre For Dog Trainers

2022

Level 2B Advanced course "Basic skills and problem solving" - Nordic Education Centre For Dog Trainers

2022

Infectieziekten bij honden deel 1 & 2 - Kynoplus, dr. Eva Kolwijck

2022

Problem solving with Turid Rugaas: Home Alone - Nordic Education Centre For Dog Trainers

2022

Vuurwerkangst bij honden - Slow Living Animals

2022

Diploma "Professional dog trainer" - Level 3 Advanced dog training and instruction methods - Nordic Education Centre For Dog Trainers

2023

"How to raise a puppy physically into a healthy adult dog" - Julia Robertson - Pet Dog Trainers of Europe

2023

"Movement development from eight week old puppies tot adult seen from different perspectives" - Martin Fischer - Pet Dog Trainers of Europe

2023

Diploma "Ethical dog trainer and dog behaviour specialist" - Level 4 Advanced behaviour and problem solving - Nordic Education Centre For Ethical Dog Training

2023

"Pain and behaviour" - Daniel Mills - Pet Dog Trainers of Europe

2023

"Movement of the Canine" - Galen Myotherapy (Julia Robertson)

2023

"Introduction to canine massage and visual assessment" - Galen Myotherapy (Julia Robertson)

2023

Friendly with Dogs Congres 2023

2023

PDTE Summit 2023

bottom of page