top of page

Natural agility
Natural agility of natuurlijke behendigheid is een fantastische activiteit voor honden van jong tot oud. Waar in de agility hondensport gebruik wordt gemaakt van toestellen en de hond geleid wordt van de ene naar de andere plek, maken we bij natural agility gebruik van wat de natuur ons te bieden heeft.


We laten de hond exploreren zonder enige bemoeienis, stimulatie, lokken of voertjes. Dit kan zonder leiband of aan de lange lijn. Uiteraard met een geschikt harnas.

Het snuffelend bewegen tussen, over en onder takken, boomstammen en ander natuurlijk materiaal stimuleert hun nieuwsgierigheid, vergroot hun zelfvertrouwen, biedt mentale uitdaging en geeft hen een moe en voldaan gevoel nadien omdat het hun denken stimuleert en het snuffelen hun hartslag vertraagt. Het is dus tegelijk een stimulerende als relaxerende activiteit.


Ook motorisch gezien zijn er heel wat voordelen. Het stimuleert de natuurlijke bewegingspatronen van honden, het traag voortbewegen, de extensie van hun nek door hun neus naar de grond te bewegen, moedigt laterale en mediale beweging aan, verbetert hun lichaamsbewustzijn en proprioceptie. Het activeert tevens de dieper gelegen spieren die het skelet en de grotere spieren ondersteunen en instaan voor stabiliteit.


Weerhoud jezelf ervan je hond aan te moedigen, hem voortdurend toe te spreken of ergens heen of over te lokken. Volg op afstand en geniet!

0 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page